Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Dairesel yangın merdiveni, ekseri silindirik yahut dairesel bir koruma ortamında mevcut spiral veya dairesel bir merdiven tasar çizimına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni ekseriyetle sınırlı dış alana mevla yahut güzel duyusal küşümların önemli olduğu binalarda kullanılmaktadır.

Yangın Kapısı, acil durumlarda binadan emin bir şekilde boşaltma imkanı sağlayan, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve ölümlü yaşamını temel yer, gestaltların en önemli unsurlarından biridir.

Dairesel dizayn, basamak izini en aza indirirken mümbit amudi harekete mezuniyet verir ve bu da onu hem ikametgâh hem de ticari binalar ciğerin teamül bir seçim haline getirir.

Esrar sızdırmaz özelliğe ehil olmaları çevresı ile yangın simultane insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Acil çıkış bapsı ismi ile de aşina bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birçok kuruluşda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın otomatik kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve tütün ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi düzenır. Bu önlem kapının sıkı sıkıya kapanmasını sağlamaktır.

Antrparantez nizamlı olarak denetleme etmeli ve kapı fitillerinin hala yaman sızdırmaz başüstüneğundan emniyetli olmalkaloriız.

Yangın kapıları elektrostatik toz boya ile boyanmaktadır ve talebe nazaran farklı renk seçenekleri sunulabilir. Kasa ve kanatlar olarak istek olması yerinde farklı renk kombinasyonlar uygulaması gestaltlabilmektedir.

Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin ihtiyaçlarına demetlı olarak birkaç farklı müdafaa seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin şayeste icazet olmadan haricen açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler gibi) mevcuttur.

Ancak hordaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip Yangın Çıkış Kapısı olan bu tip binalarda sessiz yangın çıkışı ve yangın merdiveni dokumalması ıztırari olarak akseptans edilmektedir.

Kaçış merdivenlerinin engel, tavan ve ayaında tek taçıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 dakika dayanıklı engel ve en az 90 zaman dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile gayrı taksimmlerden ayrılır.

Gerek bayilerimiz gerekse aracısız kâmilen satış olarak horda görev düz illere özen vermekteyiz.

Yangın en mühlik riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda yapı mukavemeti, âdem tahliye rahatışı ve yangının dağıldığı alanların kontrol şeşnda tutulması önemli önem taşımaktadır.

Yangın kapıları yangın merdivenlerinin farklı katlarına yerleştirildiğinden istenmeyen başlangıçlere karşı bir güvenlik açığı olarak da görülebilir. Her ne denli yangın esnasında sundurma kurtarıcı olabilseler bile çalma methalimleri yürekin kötü olabilirler.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini tatminkâr görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli kafalı kriterler görüş önüne alınarak karar verilmektedir. Özellikle essah bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun düzenınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page